Zaterdag 16 maart 2024: Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF)

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11 in Makkum

Entree: Leden CPM 10 euro, niet-leden 15 euro

Voorverkoop: Online reserveren of kaartjes bij BlomYnien, Kerkstraat 9, vanaf 1 maart

Het Amsterdams Kleinkunst Festival komt voor de 14de keer naar Makkum. En deze keer opnieuw met 3 talentvolle cabaretiers, die meedoen aan de wedstrijd om de prestigieuze Wim Sonneveld-prijs 2024! Ook dit jaar mag het publiek zijn of haar stem laten gelden en de Makkumer Publieksprijs toekennen. De winnaar mag terugkomen met een avondvullend programma.

——————————————————————————————————————–

AYOUB
De Nederlands-Marokkaanse kleinkunstenaar Ayoub (1998) ontpopt zich op het podium tot een ware nachtegaal. Zijn voorstelling En verbied de vogels om te fluiten is een kwetsbaar levensverhaal. Een zoektocht naar zingeving in zijn jonge leven. Ayoub stelt zichzelf de vraag of hij in staat is betekenis te geven aan alle ervaringen die hij tot nu toe heeft doorgemaakt. Met muziek als de rode draad van zijn vertelling, neemt hij je mee op een betoverende en spirituele reis.  Een voorstelling vol verhalen over eten, ziekte en de bijzondere band die hij met zijn moeder heeft. Ayoub deelt zijn diepste gedachten en gevoelens.

OSCAR SMIT
Starter (m/v, meervoud starters): iemand die ergens aan begint.
Oscar is een ‘starter’, maar vooralsnog start er vrij weinig.
Na ruim tien jaar op kamers, wil Oscar wel een keer op zichzelf wonen.
Starter
is een programma dat volledig gaat over de woningmarkt.
Over makelaars en daklozen.
Over vraag en over aanbod.

Oscar Smit (1993) is een Utrechtse comedian en jurist. Hij is o.a. vast lid van het Comedyhuis in Utrecht en schreef mee aan het programma Plakshot (VPRO).

DAVID VAN ROSMALEN

In de voorstelling Als ik jou was neemt David van Rosmalen (1994) je mee op een filosofische ontdekkingsreis door zijn eigen leven. Welke keuzes hebben hem gemaakt tot wie hij vandaag de dag is? En had hij ook anders kunnen kiezen? Vragen vragen om antwoorden en antwoorden vragen om woorden. David zoekt naar oplossingen voor de puzzels van het leven met volzinnen vol zinvolle onzin.

“Dit is precies waarom we op de cultuursector moeten bezuinigen” – Geert Wilders

“Goddomme, wat lekker!” – Trouw

“Die gast had op de Zuidas veel meer kunnen verdienen” – Financieel Dagblad

“In mijn studententijd greep ik elke creatieve kans, van jazzband tot amateurmusical. Na mijn studies psychologie en filosofie begon het echte leven. Het werkende leven, als adviseur gedragsverandering voor duurzaamheid. Een baan die vrijwel naadloos aansloot bij mijn interesses en ambities. Maar het gemis van de creatieve uitlaatkleppen bleef knagen. De Netflix special “Inside” van Bo Burnham inspireerde me uiteindelijk: fuck it, ik ga er eens wat meer mee doen”. Twee jaar van schrijven, oefenen en try-outs volgden. Nu, met coaching van het AKF, ontwikkel ik mijn voorstelling verder.”