Za 8-2 Amsterdams Kleinkunst Festival

Op zaterdag 8 februari komen 3 van de 6 overgebleven halve finalisten van het AKF naar Makkum. Alweer voor de 12e keer is het kerkje aan de Bleekstraat het podium voor de strijd om de felbegeerde Makkumer Publieksprijs. Deze keer een bijzondere editie, omdat oud Skuzumer Kitty een van de deelnemers is. Kom deze aanstormende kleinkunst talenten bekijken en laat uw stem gelden. Voor meer informatie: www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Aanvang: 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur)

Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11, Makkum

Entree: Leden CPM 10 euro, niet-leden 15 euro Voorverkoop: bij Speelsgoed

Reserveren:
Kitty Goemaat “Scheidsvechter”

Haar ouders zijn gescheiden. Dat is heel gewoon. Het is bovenal heel inspirerend. Twee keer verjaardagscadeaus, twee keer op vakantie, twee keer een gezellig gezin. Onder één dak konden haar ouders niet leven, ze maakten echter wel een kind. Dat kind is Kitty. Kitty is nu 25 jaar. Kitty is een beetje vreemd, in de war en heus wel vrolijk maar vooral overtuigd van het feit dat zij het anders zal doen. Hoe het anders moet onderzoekt ze in haar programma ‘Scheidsvechter’. Met scherpzinnige liedjes, absurde sketches en haar gevoel voor zaal en taal pakt zij je in en neemt ze je mee in haar hoofd.

Maria Kraaijkamp “Alles onder Controle”

Maria Kraaijkamp ziet het van kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In haar voorstelling ‘Alles onder controle’ deelt ze á la Hans Dorrestijn -maar dan vrouw en millennial – haar originele gedachten en observaties, gewapend met gitaar. En passant geeft ze nog een paar nuttige tips om het leven draaglijk te houden en vindt ze zelfs wat lichtpuntjes in de duisternis. Lachend de treurigheid verbijten: laat dat maar aan Maria over.

Lotte Velvet: “Ondergrond”

Lotte Velvet heeft genoeg over het weer gepraat: de Apocalyps nadert. Gewapend met elektrische gitaar en scherpe blik neemt ze je mee in haar kijk op onze maatschappij. Klimaatactivisten, politici en onderbuikstemmers komen aan het woord in een muzikale en talige mix van punk tot poëzie. Kritisch, maar met compassie, want we zijn allemaal wel eens op het verkeerde moment ergens binnengekomen.

Foto’s zijn van Anne van Zantwijk