Programma 2017/2018

Zaterdag 23 september 2017

Jack Bottleneck en Johan Keus

Rauw, authentiek en muzikaal. De Friese Jack Bottleneck geeft aan deze woorden een eigen invulling met z’n eigenzinnige mix van Country, Blues en Americana. Met zijn karakteristieke rauwe stemgeluid, zijn diepgaande gitaarspel en een veelzijdig repertoire slaagt Jack Bottleneck er, samen met zijn kompaan Johan Keus, telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren en laat je smachten naar bier en whiskey…!!!

Aanvang: 20:30 uur

Locatie: HCR De Prins, Kerkstraat 1, Makkum

Entree: Leden CPM 10,- / niet-leden 15,-

Voorverkoop: Boekhandel Coufreur vanaf 9 september 2017

 

Zaterdag 14 oktober 2017

Cabaret De Fransse Eijkel speelt!

Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg zijn onbevangen, absurdistisch, muzikaal, dynamisch en hebben een aversie tegen de hokjesgeest. Een cabaretperformance speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, artistieke vluchtelingen, zelfingenomen senioren, gebalanceerde zwaarlijvigen en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent.

De winnaars van de Makkumer Publieksprijs 2016 zijn terug!!

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11 in Makkum

Entree: Leden CPM 10,- / niet-leden 15,-

Voorverkoop: Boekhandel Coufreur vanaf 30 september 2017

 

Vrijdag 20 oktober 2017

Workshop 3D printen

3D print demonstratie/workshop onder de bezielende leiding van Tryn in Harlingen. Tryn heeft een van de eerste 3D print shops van Nederland en wil ons graag laten zien wat voor een fascinerende objecten je hier mee kunt (laten) maken in de meest woeste kleuren en in diverse materialen voor zeer uiteenlopende doeleinden. Een unieke kans, voor jong en oud!

Aanvang: 19.30 uur tot 21.00 uur (evt. uitloop mogelijk)

Locatie: Noorderhaven 109, Harlingen

Kosten: Leden CPM 5,- / niet-leden 7,50

Aanmelden, Graag opgeven bij de aanmelding, of je eigen vervoer hebt en of iemand kunt meenemen.

 

Zaterdag 18 november 2017

Cursus Kaarsen maken en versieren

Sfeervolle avonden bij het kaarslicht van je eigen gemaakte kaarsen of een prachtig set zelf gemaakte kaarsen cadeau geven! Kaarsen zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt ze rollen of gieten in een vorm en daarna versieren. Zaterdag18 november verzorgen Kathy Habig en Iris Ehrentraut een middag voor jong en oud. De kaarsen worden gemaakt van echte bijenwas!

Aanvang: van 14.00 – 16.00 uur

Locatie: Tuinkamer – MFC Maggenheim, Klipperstraat in Makkum

Kosten: Leden CPM 10,- / niet-leden 12,50

Aanmelden

 

Zaterdag 25 november 2017

Ierse/Keltische avond met The Assassenachs

The Assassenachs is een folktrio wat bestaat uit twee Schotten en één Groninger. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje en de eigen nummers van Steve Dewar, weten ze al bijna 20 jaar hun publiek te vermaken met hun passie voor gevoelige en opzwepende muziek.

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11 in Makkum

Entree: Leden CPM 10,- / niet-leden 15

Voorverkoop: Boekhandel Coufreur vanaf 11 november 2017

 

Dinsdag 23 januari 2018

Lezing Nynke de Jong

Schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice Nynke de Jong (Goënga, 1985) is hoofdredacteur van Pedala Magazine (het tijdschrift voor vrouwen die fietsen), schrijft drie keer per week een column in het Algemeen Dagblad en is daarnaast freelance journalist voor radio, tv, kranten en tijdschriften. Ze was bijna De Slimste Mens en was Blikvanger voor Paul de Leeuw’s ‘Kun je het al zien?’. Daarnaast schrijft ze columns voor LINDA Nieuws, Kek Mama en Viva Mama. Bij De Wereld Draait Door als televisie-kenner of als wieler-enthousiast in Bureau Sport, De Avondetappe of Studio Tour. Voor het Cultureel Podium Makkum zal zij een lezing verzorgen over haar werk en bezigheden.

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: HCR De Prins, Kerkstraat 1, Makkum

Entree: Leden CPM 12,50 / niet-leden 17,50

Voorverkoop: Boekhandel Coufreur vanaf 10 januari 2018

 

Zondag 28 januari 2018

Workshop Danstherapie

Danstherapie gaat uit van de genezende werking van dans en muziek. Dansen is heerlijk, je geeft je over aan de beweging van de muziek, je laat je denken los, je ontspant. Je wordt je bewust van de positieve krachten in jezelf. Daardoor ontstaat er meer rust en vertrouwen en wordt je een blijer mens. Het gaat om de beleving en niet om de prestatie.

Aanvang: van 10:30 – 12:30 uur

Locatie: Tuinkamer – MFC Maggenheim, Klipperstraat in Makkum

Cursusleiding: Truus v.d. Werff

Kosten: Leden CPM 5,- / niet-leden 7,50

Aanmelden (maximaal 15 deelnemers)

 

Zaterdag 10 februari 2018

Workshop Meerkleurendruk

Kunstenares Sietske Bosma ( 1951) haar specialiteit is de grafische kunst en in het bijzonder de linosnede. In de cursus ‘meerkleurendruk ’ laat zij u kennismaken met de linosnede. Deelnemers hoeven niet over creatieve gaven te beschikken. Het snijden met gutsjes, het afdrukken van de gesneden plaat op verschillende soorten van papier levert verrassende resultaten op.

Aanvang: van 9.30 – 12.00 uur en

van 13.30 – 16.00 uur (2 groepen)

Locatie: Tuinkamer – MFC Maggenheim, Klipperstraat in Makkum

Kosten: Leden CPM 17,50 / niet-leden 22

Aanmelden

 

Zaterdag 17 februari 2018

Makkum Unplugged (kleinkunst)

Dit jaar de 3e editie van ons open podium voor iedereen die onversterkt iets ten gehore wil brengen. Toneel, cabaret, poëzie, goochelen, zang, een instrument bespelen, alles is welkom. Het resultaat is een zeer verrassende en gevarieerde avond. Piano begeleiding is aanwezig. ‘s Middags repeteren,’ s avonds uitvoeren.

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11, Makkum

Entree: deelnemers gratis, bezoekers 5,-

Opgeven: bij Margo Konings, koningsmargo@hotmail.com

 

Zaterdag 3 maart 2018

Amsterdams Kleinkunst Festival

(AFK) De strijd om De Makkumer Publieksprijs Op zaterdag 3 maart 2018 komt het Amsterdams Kleinkunst Festival voor de 10de keer naar Makkum. En deze keer opnieuw met 3 talentvolle cabaretiers, die meedoen de wedstrijd om de prestigieuze Wim Sonneveld-prijs 2018!!! In 2017 was winnares Lonneke Kort in Makkum te zien. Ook dit jaar mag het publiek zijn of haar stem laten gelden en de Makkumer Publieksprijs toekennen. De winnaar mag terug komen met een avondvullend programma.

Aanvang: 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur)

Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11, Makkum

Entree: Leden CPM 12,50 / niet-leden 17,50

Voorverkoop: Boekhandel Coufreur voor leden vanaf 19 februari 2018, voor niet-leden vanaf 26 februari 2018

 

Donderdag 22 maart 2018

Workshop Bonbons maken

Altijd al eens zelf heerlijke (Paas) bonbons willen maken? Dat kan nu op deze donderdagavond. We gaan verschillende soorten vulling maken en de bonbons kunnen naar eigen inzicht versierd worden en in een zelfgemaakt doosje mee naar huis genomen worden.

Aanvang: van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: it Kolkje, Veldreed 2, Idsegahuizum

bereikbaar via Papiermolenstreek te Makkum

Kosten: Leden CPM 10,- / niet-leden 12,50

Aanmelden

 

Donderdagavond 5 april 2018:

De Nederlandse Vioolbouwschool

Een kijk- en luisterbezoek Een viool bouw je niet in een week of een maand. Het is wat je noemt echt een geduldwerk. Toch zijn er elke werkdag een tiental mensen bezig met het bouwen van hun eigen instrument. Dirk Jacob Hamoen vertelt en laat zien hoe een viool, altviool, cello of contrabas gebouwd wordt. Ook vertelt hij over de methode van Stradivarius, om een instrument goed te laten klinken. Een interessante avond om te kijken en te luisteren naar violen en hoe ze gemaakt worden.

Aanvang: van 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Nederlandse Vioolbouwschool,

Markt 17 in Makkum

Entree: Leden CPM 6,- / niet-leden 8,-

Aanmelden

 

Zaterdag 21 april 2018

De dames van Theaterzaken

“Alle kanten op”

De dames van Theaterzaken zijn tja… niet jong, niet oud, niet dom, maar ook geen IQ van ja hoeveel kan je hebben? De dames van Theaterzaken zijn ongrijpbaar, hebben geen mening, waaien alle kanten op….. ‘t Is maar net wie er in de zaal zit en of het leuk wordt, hilarisch, ontroerend, of tegen het randje van wat kan. Twee actrices, één gastacteur, een pianist en slechts een paar attributen. Hún vragen én de suggesties van het publiek zorgen voor een avondvullende improvisatie-voorstelling.

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11, Makkum

Entree: Leden CPM 10,- / niet-leden 15,-

Voorverkoop: Boekhandel Coufreur vanaf 7 april 2018

 

Woensdag 16 mei 2018

De enige echte Pubquiz

(kennis/strijd)

“Acht bloedstollend spannende ronden. Geluidsfragmenten, foto’s en vragen waarvan de antwoorden op het puntje van je tong liggen. Maar daar kom je natuurlijk op dat moment net niet op. De grote Makkumer Pub Quiz. Vele malen gekopieerd, maar nooit geëvenaard! Inmiddels een echte hype onder pub- en cafégangers. Vorm een team van maximaal vijf personen en geef je op om die fantastische dinerbon van HCR De Prins te winnen!!

Datum: Woensdag 16 mei 2018

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: HCR “De Prins”, Kerkstraat 1 in Makkum

Entree: per team (max 5 personen)10 euro

Aanmelden

 

Zondag 10 juni 2018

Yn de Golle

In 6 boerderijen in en rondom het dorp treden artiesten op. Bezoekers kunnen 3 boerderijen kiezen om te bezoeken. Gedurende de middag trekken de deelnemers in en rond het dorp van golle tot golle om te genieten van muziek, cabaret en verhalen. Er vindt een gezamenlijke afsluiting plaats in het centrum van het dorp met een muzikaal optreden.

Deelnemende artiesten:

  • Arnold de Boer, band
  • Arnold Veeman, zanger
  • Barnfinds, oa folkmuziek
  • Douwe Kootstra, verhalenverteller
  • Kanako, pianiste met cellist of violist
  • HUN, cabaret.

Afsluitend optreden van De Flamingo’s op het Plein.

Aanvang: 13:00 uur

Locatie: Vanaf het Plein, naar 6 locaties,

eindigend op het Plein

Entree: Leden CPM 10 euro, niet-leden 15 euro

Voorverkoop: nadere berichten volgen via nieuwsbrief en Belboei

 

Onderstaande voorstelling is komen te vervallen

Zaterdag 30 juni 2018

Een brug slaan

De kleine culturele centra SWF en De FM werken samen Heel veel kernen in gemeente Súdwest Fryslân (SWF) en de Fryske Marren (FM) zijn tot stand gekomen door de aanwezigheid van water. Vroeger was de verbindingsweg over het water de meest belangrijke. Tegenwoordig lijken de vaarwegen voorbestemd voor de recreatie. In deze waterrijke gemeenten willen we ook voor die inwoners deze verbindingsweg hernieuwde culturele aandacht geven. Het resultaat zal een ronddrijvend/varend openlucht theaterspektakel worden, waarbij het publiek vermaakt wordt door het theatergezelschap SULT, maar ook door de plaatselijke deelnemers, zoals koren, jeugdketen, asielzoekers, korpsen enz.

Datum: zaterdag 30 juni 2018

Aanvang: n.n.b.

Locatie: Grote Zijlroede

Entree: Wordt nog bekend gemaakt

Voorverkoop: nadere informatie volgt