Za 22-4 wieler-clinic door Henk Lubberding

Oud-profwielrenner en wieleranalist Henk Lubberding komt op zaterdag 22 april voor een wieler-clinic.

Henk Lubberding staat bij velen op het netvlies als de hardwerkende meesterknecht, die kilometerslang op kop reed. In een razend tempo op weg naar de finish, rijdend voor zijn ploegmaten. Zijn lijst van persoonlijke prestaties is niet minder indrukwekkend. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen en won de klassieker Gent-Wevelgem. Maar liefs dertien keer reed hij de Tour de France, waarin hij drie etappeoverwinningen boekte, de witte trui won, in het geel reed en driemaal bij de eerste tien in het eindklassement eindigde.

Tijdens zijn wielerloopbaan werkte Henk zich op tot wegkapitein.
Dit hield in dat hij de renners motiveerde en stuurde, vooral daar waar stagnatie optrad. Henk heeft maar liefs 28 jaar gekoerst (van zijn 11e t/m zijn 39e). Op diverse gebieden was hij trendsetter. Denk maar eens aan zijn wapperende manen en de karakteristieke haarband.

Alweer 21 jaren (direct na zijn profcarrière) organiseert Henk Lubberding fietsclinics, thuis of op locatie. Daarmee is hij de 1e en dus trendsetter van het fenomeen clinic. Maar Henk’s kijk op de fietssport is niet gebaseerd op een cursus of een trainingsboek maar op zijn jarenlange ervaring en nieuwsgierigheid naar vernieuwing en verbetering. En bovenal is voor hem een ieder gelijk ongeacht het niveau van de sporter. Deze leerzame dag is een mengelmoes van gezelligheid, aandacht voor de sporter en natuurlijk ook actie! Gedurende deze clinics wordt o.a. aandacht besteed aan positie (houding), techniek, training en voeding. Henk’s scherpe analytische vermogen zorgt ervoor dat hij alles ziet wat niet klopt of juist wel.

En op 22 april komt Henk dus naar Makkum. De clinic zal met name gehouden worden op het terrein van De Vries Scheepsbouw aan de strânwei 6, waar de eerste groep zich om 9.30 dient te verzamelen. Rond 12.30 zal vervolgens naar het pand van Rinia Fietsen, aan de Kerkstraat 4 worden gereden waar Henk nog het één en ander zal vertellen en waar een gezamenlijke (en uiterst wieler-verantwoordelijke) lunch zal worden genuttigd.

De tweede groep kan zich dan hierbij aansluiten en vervolgens, met de nodige koolhydraten en wielerkennis gevoed, naar het terrein van De Vries Scheepsbouw rijden om op hun beurt aan de clinic te beginnen. Deze zal dan tot ongeveer 17.00 duren.

Kosten zijn €15,- voor mensen die lid zijn van het Cultureel Podium Makkum, en €20,- voor degenen die dat niet zijn. Men kan zich hier opgeven. Per groep kunnen maximaal 15 renners/rensters deelnemen; Dus 30 in totaal.