Vr 4&5 mei Concert door Capella Sneek & Vox Flevium

Op 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. In Makkum altijd een drukbezochte gebeurtenis. Dit jaar zal er na afloop van de herdenking in de Van Doniakerk een bijzonder dubbelconcert worden gegeven.

Om 20:45 uur wordt het Requiem van Fauré uitgevoerd door het koor Capella Sneek. Dit specifieke requiem heeft een bijzondere plaats in de muziekgeschiedenis .Fauré zag de Requiem-mis meer als een troostrijk muziekstuk; een verlossing van het aardse en de gang naar het paradijs En veel minder als het pijnlijk weggaan en het drama dat volgens hem in de uitvoeringen van Mozart, Verdi en Berlioz doorklinken. “Mijn Requiem is zachtmoedig van temperament, zoals ikzelf. Het drukt niet de angst voor de dood uit, iemand noemde het zelfs een wiegelied van de dood”. Er straalt dan ook een ongekende sereniteit uit zijn muziek die blijft boeien.

Het koor dat het Requiem uitvoert bestaat uit zangers en muzikanten van Capella Sneek en Vox Flevium. Organist Jochem Schuurman, sopraan Meneka Senn, bariton Albert Jan de Boer, violist Annely Baard. Zij spelen onder leiding van dirigent Sippie Broersma.

Na de pauze gaan we richting de sfeer van Bevrijdingsdag met een solistenkwartet bestaande uit Meneka Senn, Sippie Broersma, Gerard van Beijeren en Albert Jan de Boer. Verder spelen Annely Baard en Jochem Schuurman een aantal instrumentale stukken.  

Kaarten €10,- inclusief koffie thee bij inloop en een pauzedrankje.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.makkumfriesland.nl en/of vanaf 20 april te koop bij Blom Yníen in Makkum.